Solliciteer

Bastiaan Fehrman wordt per 1 mei 2020 de nieuwe manager partnerships van FC Groningen zo meld de club. De 26-jarige geboren Groninger komt over uit de Verenigde Staten, waar hij de laatste jaren verantwoordelijk is voor het uitbreiden van de portefeuille partnerships bij Chicago Fire FC.

Bastiaan Fehrman werd in oktober 1993 geboren in Stadskanaal en had jaren samen met zijn vader een seizoenskaart van FC Groningen. Fehrman studeerde commerciële economie aan de Hanzehogeschool Groningen. In 2014 verhuisde hij naar de Verenigde Staten om te beginnen op de commerciele afdeling van Richmond Kickers (Virginia), een voetbalclub op het tweede niveau van de Amerikaanse voetbalpiramide; de United Soccer League (USL). Fehrman specialiseerde zich vervolgens in Richmond in partnerships.

Chicago Fire Football Club
In 2017 maakte Fehrman de overstap naar de Major League Soccer (MLS) en ging hij aan de slag bij Chicago Fire Football Club, de stad van grote sportorganisaties als Chicago Cubs (honkbal), Chicago Bulls (basketbal), de Blackhawks (ijshockey) en de Bears (American Football). Ondanks de stevige concurrentie deden ze het commercieel gezien goed.

Nieuwe uitdaging
Algemeen directeur Wouter Gudde is blij met de komst van Fehrman naar Groningen zo wordt geciteerd op de website van FC Groningen. “Om zich te onderscheiden van andere populaire sporten dienen voetbalclubs in de VS zichzelf op zakelijk niveau te onderscheiden door bijzonder creatief en vooruitstrevend te zijn in partnerships. Dit vraagt een hoog niveau van meedenken met de partner om de doelstellingen te realiseren. Sportsponsoring ligt in Amerika op een hoger niveau dan in Nederland, zeker als je kijkt naar de partnerships. We zijn al trots op onze huidige partners en ervan overtuigd dat Bastiaan een meerwaarde is voor hun partnerships met FC Groningen en denken dat hij ook in staat is nog meer bedrijven uit Noord-Nederland aan de club te binden.”

Fehrman denkt met zijn ervaringen in Amerika een goede bijdrage te kunnen leveren aan de commerciële ontwikkelingen bij FC Groningen. “De manier waarop sport in de Verenigde Staten wordt beleefd en de wijze waarop het wordt georganiseerd, is van een uitzonderlijk hoog niveau. Na een aantal goede gesprekken met algemeen directeur Wouter Gudde en de rest van het team geloof ik erin dat er prachtige dingen staan te gebeuren bij FC Groningen. De mogelijkheid om hiervan onderdeel te mogen gaan uitmaken, bij de club waarmee ik ben opgegroeid, is uniek en iets waarin ik heel veel zin heb. Als manager partnerships ga ik nauw samenwerken met de partners van de club om samen door te groeien en nieuwe doelen te bereiken. Ik kijk er naar uit om samen met de rest van het commerciële team mooie dingen neer te zetten.”

Commerciële organisatie
De commerciële organisatie van FC Groningen wordt aangestuurd door algemeen directeur Wouter Gudde. Jepko van Roon (horecamanager), Edwin Froma (marketingmanager), Kevin Roossien (salesmanager) en Bastiaan Fehrman (partnershipsmanager) geven operationeel leiding aan het nieuw gevormde commerciële blok van de Trots van het Noorden. “Door onze commerciële tak op deze manier in te richten, kunnen afdelingen veel beter samenwerken en denken wij aan de ene kant meer en grotere relaties aan ons te binden, maar aan de achterzijde ook de deur dicht te houden en sponsors dus langer voor de club te behouden.”, licht Gudde de veranderingen binnen de organisatie toe.