Solliciteer

Excelsior heeft de opvolger voor de naar SC Heerenveen vertrekkend directeur Ferry de Haan gevonden. Daan Bovenberg (32), huidig commercieel directeur op Woudestein, moet de eindverantwoordelijke worden bij de club uit Rotterdam. Hij wordt daarmee de jongste algemeen directeur in het Nederlands betaald voetbal.

Bovenberg is sinds april 2019 actief als commercieel directeur bij Excelsior. Hij volgde toen Wouter Gudde op, die naar FC Groningen vertrok. Bovenberg werkte daarvoor ruim 2.5 jaar bij de ING. De zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur duurde voor de Kralingers niet lang. Bovenberg werkte de afgelopen jaren nauw samen met Ferry de Haan en weet dus van de hoed en de rand. Hij zal de functie van algemeen directeur en commercieel directeur voorlopig combineren.

De 32-jarige geboren Utrechter treedt letterlijk in de voetsporen van de toekomstig technisch manager van SC Heerenveen. De Haan maakte in 2012 namelijk ook de stap van commercieel naar algemeen directeur, toen als opvolger van Simon Kelder. Bovenberg heeft bovendien net als De Haan een verleden als voetballer bij Excelsior. Al op 27-jarige leeftijd stopte Bovenberg, die ook voor FC Utrecht en NEC uitkwam, als profvoetballer.

Naast het aanstellen van Bovenberg, is het ook de bedoeling dat er een technisch directeur komt, die zich volledig kan richten op het samenstellen van de selectie – tot op heden heeft Excelsior slechts negen contractspelers voor het nieuwe seizoen op de loonlijst staan. Die zoektocht naar een technische man loopt nog.