Solliciteer

FBO-directeur Serge Rossmeisl is zondag 31 oktober op 48-jarige leeftijd overleden. Hij was sinds begin dit jaar ernstig ziek. Hij overleed aan de gevolgen van acute leukemie. Rossmeisl was ruim 20 jaar een bekend gezicht in het Nederlandse profvoetbal. In 2002 trad hij als jurist in dienst van de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO). Acht jaar later werd hij directeur van de werkgeversorganisatie die opkomt voor de belangen van de clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Open sollicitatie

Rossmeisl studeerde rechten in Leiden aan de plaatselijke universiteit. p de universiteit. Hij vertelde aan studenten en docenten over zijn ambitie om in het profvoetbal te werken. Waar klasgenoten bij grote advocatenkantoren wilden werken, zei Rossmeisl dat hij in de voetballerij aan de slag wilde gaan. Na zijn studie, nadat hij eerder anderhalf jaar had gewerkt bij EURO 2000, stuurde hij een open sollicitatie naar FBO en hij mocht langskomen vanwege een net vrijgekomen positie. Ze bleken een goedkope jurist met voetbalkennis te zoeken en Rossmeisl mocht direct beginnen. Meer over zijn carrière en zijn laatste publieke interview is te lezen op VI.

SportNetwerk / BVONetwerk wenst de familie, vrienden en collega’s van Serge heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Condoleanceregister van Serge F. Rossmeisl
28-08-1974  –  30-10-2022

Ps Wil je graag wat voor hem doen? #wordtstamceldonor #wordtbloeddonor