Solliciteer

Met ingang van 24 maart a.s. treedt Wim van den Broek in goed overleg met de RvC terug als algemeen directeur van FC Eindhoven zo meld de club op haar website terwijl Justin Goetzee zijn vervanger wordt op interim basis. Goetzee is aangesteld voor vijf maanden en heeft als belangrijkste taak om het bestaande masterplan van FC Eindhoven verder uitwerken.

Begin van dit jaar heeft FC Eindhoven een nieuw masterplan voor de komende 5 jaar gepresenteerd. De uitvoering, het tempo en continuïteit daarvan vragen in deze fase om een bestuurder met een meer commerciële achtergrond, dan de huidige directeur van den Broek.

Justin Goetzee vervanger op interim basis

Zijn plaats zal met onmiddellijke ingang op interim basis worden overgenomen door Justin Goetzee (46). Goetzee is een ervaren en in het betaald voetbal bekende bestuurder, die in het verleden o.a. bij NAC, ADO Den Haag, RKC en PSV gewerkt heeft, veelal in eindverantwoordelijke en commerciële functies.

Begin vorig jaar ging Goetzee aan de slag als algemeen directeur van schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma. In oktober vertrok hij na een verschil van inzicht over de toekomstige organisatie van de formatie. “Een terugkeer in de voetballerij was geen doel op zich, maar toen ik eind vorige week een belletje kreeg werd ik wel enthousiast.”, zegt Goetzee. “Na het belletje is het snel gegaan en waren we er snel uit. Ik heb een goede klik met de bestuuders. Ik heb een goed netwerk en meer dan vijftien jaar ervaring in de voetbalbranche. Ik heb geen inwerktijd nodig en sta er direct. Een mooie tijdelijke interim klus bij een mooie club past mij wel.”

Bij FC Eindhoven zal Goetzee tot medio augustus actief zijn. met als speciale taak een solide opzet en uitwerking van het masterplan op te leveren. Ook zal hij de club in deze moeilijke tijd door de coronacrisis moeten leiden. Goetzee: “Ik moet bij de club de coronacrisis gaan managen. Het zijn, niet alleen hier, maar bij de meeste BVO’s, zware tijden. Wedstrijden liggen stil, er zijn minder inkomsten, onze sponsoren hebben het zwaar. Een unieke situatie waar we met zijn allen vol voor gaan knokken.” In de tussentijd gaat FC Eindhoven op basis van een nieuw functieprofiel in alle rust op zoek naar een definitieve en passende invulling van deze cruciale functie.