Solliciteer

Roda JC heeft een nieuwe algemeen directeur. Jordens Peters neemt de dagelijkse leiding van de Keuken Kampioen Divisie-club voor zijn rekening. De ex-verdediger (34) en tevens aan aanvoerder stopte onlangs met voetballen bij Willem ll.

Dit nieuws melden zowel de Limburger als het Brabants Dagblad. Dat Peters de nieuwe directeur van Roda wordt, mag gerust verrassend worden genoemd. Hij speelde de afgelopen negen seizoenen bij Willem ll en stopte afgelopen zomer met voetballen. Peters zou eigenlijk verbonden blijven aan Willem ll, maar daarin vonden beide partijen elkaar niet. “Wij hebben goede, respectvolle gesprekken gevoerd met Jordens”, liet algemeen directeur Martin van Geel eind vorige maand weten via de officiële kanalen. “Het is ons uitgangspunt geweest om hem voor onze mooie club te behouden. We hebben echter uiteindelijk gezamenlijk geconcludeerd dat wij hem momenteel niet de uitdaging kunnen bieden waarnaar hij op zoek is.”

Peters is in Limburg de opvolger van Martijn Wismans, die onlangs opstapte. Ook technisch directeur Jeffrey van As moest plaats maken. ‘Om de sportieve ambities overeind te houden zal de club het beschikbare budget herverdelen en waar mogelijk efficiënter inzetten’, verklaarde Roda in een persbericht. ‘Daarbij is onder andere kritisch gekeken naar de interne organisatie, de rolverdelingen en de focus op talent ontwikkeling. Roda heeft daardoor moeten besluiten de rol van Technisch Directeur per direct te laten vervallen.’

Roda JC heeft het nieuws nog niet bevestigd.