Solliciteer

Joris van Dijk is door Feyenoord aangetrokken als nieuwe commercieel directeur. De 46-jarige Hagenaar is momenteel algemeen directeur van Madurodam, maar zal per 1 juli beginnen in De Kuip. Van Dijk vult in De Kuip de vacature op die eind vorig jaar ontstond, nadat de toenmalige commercieel directeur Mark Koevermans doorschoof naar de positie van algemeen directeur.

Onder de leiding van Van Dijk vernieuwde het attractiepark de afgelopen tien jaar het productaanbod, werd de fysieke uitbreiding van het park mogelijk gemaakt en groeiden omzet, winst en gasttevredenheid.

Koevermans is blij dat Van Dijk in deze uitdagende tijden het directieteam komt versterken, zo meld hij op de website van Feyenoord. Koevermans: ‘Hij heeft in zijn huidige functie, maar ook voor die tijd als onder meer directeur marketing & sales bij de Staatsloterij, blijk gegeven van een extreme resultaatgerichtheid. Bovendien beschikt hij over een flinke dosis ondernemerszin en de energie en het enthousiasme om met alle collega’s Feyenoord eerst door deze uitdagende tijden te loodsen en vervolgens ook weer te laten groeien.’

Van Dijk is zelf ook enthousiast over zijn transfer naar Feyenoord: ‘Als algemeen directeur van Madurodam heb ik het nog steeds geweldig naar mijn zin. Maar als Feyenoord zich meldt, is het natuurlijk moeilijk of in mijn geval onmogelijk om ‘nee’ te zeggen. Het zijn uitdagende tijden voor het voetbal, maar wie me kent weet dat ik daar nooit voor weg loop. Sterker, daar krijg ik alleen maar meer energie van. We zullen zeker op commercieel gebied nu en de komende jaren inventief, vernieuwend en creatief moeten zijn, om zo de (financiële) voorwaarden te creëren dat het voetbal optimaal kan renderen. Dat moet lukken, dat gaat lukken. Daarvan ben ik overtuigd.’

Van Dijk voegt zich bij het directieteam dat naast Koevermans bestaat uit technisch directeur Frank Arnesen en financieel directeur Pieter Smorenburg.

Foto: Bron website Feyenoord