Solliciteer

NAC Breda heeft Toon Gerbrands gestrikt als externe adviseur. “In het besturen van voetbalclubs heeft Toon de afgelopen twintig jaren zijn sporen meer dan verdiend, dus wij zijn ervan overtuigd dat we een absolute topper in huis halen. Met hem leggen we de komende tijd een stevige basis voor een professioneel topsportklimaat en een duurzame toekomst van onze club”, aldus NAC Breda. Hij zal als zelfstandig adviseur op de achtergrond zijn werk doen, direct aangesteld door de investeerdersgroep NAC=Breda.

“We zijn trots dat we deze samenwerking kunnen aangaan, omdat we beseffen dat het neerzetten van een goed geleide voetbalorganisatie zeer specialistische kennis en kunde vereist,” stelt Sebastian Verkuilen namens NAC. “Toon had meerdere aanbiedingen uit Nederland en het buitenland, maar hij heeft na grondige gesprekken met betrokkenen de keuze gemaakt om bij ons aan de slag te gaan.”

De rol van Toon zal adviserend en strategisch van aard zijn. De dagelijkse bedrijfsvoering en executie gaat volledig onder de verantwoordelijkheid van de directie, RvC en het Stichtingsbestuur van NAC vallen.  

Toon Gerbrands: “Er is de laatste maanden veel op mijn pad gekomen. Ik heb ervoor gekozen om mijn expertise in topsport uitsluitend als adviseur in te zetten. De nieuwe aandeelhouders van NAC hebben mij benaderd voor zo’n ondersteunende rol.

Na veel gesprekken heb ik ervaren welke potentie in Breda aanwezig is om een fundament te bouwen en hoe ik daarbij kan helpen. Daar zijn wij samen uitgekomen. Het bouwen van dit fundament en het bijbehorende prestatieklimaat kost tijd, maar het is wel de basis van een stabiele club.”

NAC en Toon Gerbrands gaan de samenwerking aan voor onbepaalde tijd.